Maja kõrval suures liivakastis saavad poisid mängida, nende naer on ainus, mis siinses vaikuses kaigub. Vana talukoht asub keset söötis põllumaad, lähimad naabrid on Martini vanemad. Tegu ongi mehe lapsepõlvekoduga, mille paar 2009. aastal vanematelt üle võttis, sest mõlema pere vajadused olid muutunud. “Meie pere kasvas neljaliikmeliseks ja senine kodu jäi kitsaks. Samas mehe vanemad tundsid, et neile kahele on maja liiga suur,” selgitab Malin.
Nii vahetasid Malin ja Martin oma värskelt remonditud maja vana elamise vastu, mis vajas rohkelt tööd ja ­tegemist. Aga soov, et lapsed kasvaksid vanavanemate lähedal ja looduse keskel, andis neile jõudu uus remont ette võtta. 1914. aastal ehitatud elamu oli läbi teinud mitmeid värskendusi, viimase neist 1979. aastal. Siis kaeti vanad puitseinad toona moes olnud kunstmaterjalist paneelidega. Nüüd kujundasid noored kodu lihtsas rootsipärases stiilis.

Edasi lugemiseks telli ajakiri Kodukiri